Rådgivning om materialer med fødevarekontakt

Rådgivning om fødevarekontaktmaterialer

Rådgivning om fødevarekontaktmaterialer spænder fra en kort besvarelse af et enkelt spørgsmål til en grundig gennemgang af hele dokumentationen for at kvalificere, at den overholder gældende lovgivning. Læs om gældende lovgivning

Brug min brede, faglige viden til at sikre dig, at dit produkt er klar til markedet og lever op til gældende lovgivning.

 

Rådgivning i forbindelse med test

Rådgivning om fødevarekontaktmaterialer
Metalemballage

Har du fået foretaget en test af dit produkt, og er du efterfølgende i tvivl om, hvorvidt testen lever op til alle gældende krav, kan du hos FCM•testing få gennemgået hele eller dele af rapporten, eller du kan stille et enkelt spørgsmål til en specifik detalje.

Jeg bestræber mig på altid at besvare din forespørgsel med så høj kvalitet og faglighed som muligt i et sprog, der er til at forstå. Du slipper for at trawle kompliceret lovgivning igennem og får hurtigt et svar på dine spørgsmål, som du kan bruge til enten at foretage yderligere test eller ændre i sammensætningen af stoffer i dit produkt. 
Vil du vide mere om test?

 

 

Rådgivning inden produktion

Rådgivning om fødevarekontaktmaterialer
Udstyr med fødevarekontakt

Der findes over 1000 godkendte kemiske stoffer, som må anvendes til fremstilling af produkter, der kommer i direkte kontakt med fødevarer. Det giver dig rig mulighed for at finde en sammensætning, der fungerer for dit produkt. Men du skal være klar over, at nogle af disse stoffer har såkaldte migrationsgrænser (link til nyttig viden), som kan påvirke hvor stor en mængde af det enkelte stof, du kan benytte.

Vil du i gang med at producere et nyt produkt, som vil komme i  kontakt med fødevarer, kan du vælge at trække mig ind som konsulent på opgaven, inden du sætter gang i fremstillingen. Afhængig af, hvilke materialer du vil benytte til fremstillingen, kan jeg på forkant kvalitetssikre indholdet.

Du kan desuden få rådgivning om bl.a.:

• Hvordan griber du opgaven an?
• Hvad skal du tænke på i forhold til lovgivning? (evt. link til Lovgivning)
• Hvilken dokumentation skal myndighederne bruge, når de kommer på kontrolbesøg?
• Hvilke krav skal du stille til laboratorier i udlandet?

Læs mere på Fødevarestyrelses hjemmeside

Læs mere på EU’s hjemme side